Старши треньорът на Септември (София) Славко Матич говори за “Дарик радио преди

...
Старши треньорът на Септември (София) Славко Матич говори за “Дарик радио преди
Коментари Харесай

Матич: Кръстаич свърши перфектна работа

Старши треньорът на Септември (София) Славко Матич приказва за  “Дарик радио ” преди домакинския мач против Спартак Варна, който е в петък от 14.45 часа, на Националния стадион „ Васил Левски “.

Предстои Ви следващият значим мач, против последния в класирането Спартак Варна, с който ви разделят 4 точки, само че който тим победи Ботев Пловдив. Какво да чакаме от срещата?

Не би трябвало да гледаме класирането. Ако в последните мачове Спартак Варна не бе печелил точки, то е играл по-добре. Навлязоха във форма. Това демонстрира и последният им мач, когато завоюваха против Ботев Пловдив във Варна. Трите точки за нас са значими. Всеки мач за нас е тежък. Опитваме се да сме стимулирани като за край. Независимо от съперника ни, ние желаеме да си играем нашия си жанр и да се опитаме да вземем трите точки.

Изиграхте контрола с ЦСКА. Доволен ли сте от показаното от вашите футболисти?

Изиграхме контролата с ЦСКА в паузата за националните тимове. Тази отмора използвахме да отработим още неща и в кондиционен проект и в тактическата ни подготовка. Срещу ЦСКА пуснахме футболисти, които играят по-малко в срещите от Първа лига, както и играчи от U17, с цел да придобият и те опит играейки против толкоз огромен тим. Генерално съм удовлетворен и от контролата и от свършената от нас работа в тази пауза.

Ще може ли да употребявате всички налични играчи? Често имате осъдени, а Делемеджич е контузен?

Да, тъкмо казано, постоянно имаме осъдени играчи. Сега Николов не може да вземе присъединяване поради аления картон в последната среща. Делемеджич е още контузен и пропуща мача. Надявам се всички останали да са подготвени за дуела, за което ще знаем след днешната ни подготовка.

Как ще коментирате двете победи на националния тим на България под управлението на Вашия съотечественик Младен Кръстаич?

Как да ги разясня? Перфектно свършена работа. Два мача и шест извоювани точки. Вижда се новото лице на националния тим. Усеща се нова сила, вижда се нова скица на игра. Харесва ми по какъв начин играе националния тим под управлението на Младен Кръстаич. Да пресират високо, да се управлява притежанието на топката. Вижда се свежата кръв в националния тим и това дава резултат, който радва българските последователи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР